subota, 12. prosinca 2015.

Kako uskladiti make up prema boji očiju

Make up stručnjaci se slažu da je kod odabira savršenog make upa važno uskladiti boju sjenila s bojom očiju, budući da postoje određene nijanse koje ih mogu još više naglasiti i učiniti vizualno većima. Pa evo što nam make up znalci savjetuju...



Za one koji imaju vrlo tamne tkz. crne oči, preporučaju se svjetlije nijanse koje će stvoriti određeni kontrast, npr. zelena, plava, boja šljive, pijeska ili bež. Dobar izbor je i smokey eyes, crna olovka ili crni tuš, no treba pripaziti sa sjenilima koja su pretamna te ih kombinirati sa svjetlijim nijansama.



Smeđim očima pristaje apsolutno sve, a posebno zelena, plava, ljubičasta, bakrena te sve nijanse smeđih sjenila. Imam sreće što se nalazim upravo u ovoj kategoriji :)))



Zelenim očima najviše odgovaraju ljubičasti, zlatni, zemljani i bakreni tonovi te smeđe nijanse koje stvaraju idealan kontrast. Što se tiče zelenih nijansi, najbolje će pristajati tamnozelena sjenila, a olovka i maskara bi trebale biti u smeđoj ili sivoj boji jer će tako izgled biti prirodniji, nego sa crnom varijantom.



Plave oči je poželjno istaknuti svim nijansama smeđe, sive, rozne, ljubičaste, srebrne ili zlatne. Kod odabira plavog sjenila, treba pripaziti na boju očiju, što znači svjetloplave oči - tamnoplavo sjenilo i obrnuto. Kao i kod zelenih očiju, poželjno je tamna sjenila kombinirati sa svjetlim bojama te koristiti smeđu ili sivu olovku za oči umjesto crne. No, zato je crna maskara savršen odabir.


Da li se pridržavate ovih savjeta ili kao i ja nabacite boje u skladu s trenutnim raspoloženjem?







4 komentara:

  1. Make up je za mene svojevrsna igra..ne pratim nikakva pravila :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova pravila imaju oslonac u teoriji boja ali zaista mislim da je sminka neka vrsta umetnosti i da treba raditi intuitivno. :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...